Kan miljön överleva kapitalismen?

av Marxistiska Studenter Göteborg

Tid: torsdag 23 mars 18:00
Plats: Göteborgs universitet, Campus Haga, Sal B 110, Sprängkullsgatan 19

Kan miljön överleva kapitalismen?

Kapitalismens högsta prioritet och drivkraft är profiten. Men de senaste åren har det med all önskvärd tydlighet framkommit att detta har lett till omfattande skador på vår planet, och framförallt klimatet. Ikväll kommer vi diskutera miljön.

Allt oftare hör vi att läget är akut. Isarna smälter, temperaturen höjs, tecken tyder på att vi snart får de första klimatflyktingarna, alltså folk som flyr på grund utav att deras hem har blivit obeboeliga på grund utav klimatförändringar.

De insatser för att motverka detta som satts in är saker som uttsläppsrätter, ett slags moderna avlatsbrev där man köper sig fri från sin synd mot mänskligheten och jorden. En annan metod som fått stor spridning, är att vi konsumenter skall ta ansvar, handla dyrare ekologiska varor, närproducerat osv.

Detta är i sig inte fel att göra men att vi skall kompensera för storkapitalets vansinniga produktion är inte rimligt. Och frågan är om det kommer "rädda" miljön?

Så kan miljön överleva kapitalismen? Vi talar ikväll om miljön dess problem idag och dess lösningar i ett socialistiskt samhälle!
_______________________________________________________
Sal B110, Sprängkullsgatan

Hittar du inte? Ring 0767643320.

Mötet anordnas av Marxistiska Studenter Göteborg, som är en oberoende kårförening. Du kan enkelt bli medlem när du kommer på våra aktiviteter och det kostar 50:­- / läsår.

På våra möten diskuterar vi frågor som rör historia, politik, ekonomi och filosofi utifrån ett marxistiskt perspektiv.

Alla är välkomna att ge förslag på diskussionsämnen för våra möten.

För frågor/synpunkter hör av dig till oss på msg@gota.gu.se

Kommande möten:

6/4: Revolutionsåret i sverige 1917

För Facebook event se här.