Vad är marxism?

av Marxistiska Studenter Humanisten

Tid: onsdag 6 september 18:00
Plats: Humanisten, Renströmsgatan 6, Sal D311, Göteborgs universitet

Vad är marxism?

Marxistiska Studenter kämpar för en revolutionär socialistisk samhällsomdaning med teorin som främsta hjälpmedel! Kapitalismen är ett ruttet system som inte klarar av att tillgodose de behov den stora majoriteten har. Vi kämpar för att en gång för alla avskaffa detta vidriga system! Detta kan bara göras med hjälp av den revolutionära marxismens idéer.

Höstens första mötet kommer svara på frågan 'Vad är Marxism?". Idag, i en tid av kapitalistisk kris, ser vi fler och fler utbrott av kamp världen över - mobiliseringen av tusentals människor i Corbyns kampanj i Storbritannien och rörelsen Upproriska Frankrike under Mélenchon är bara några exempel. Men även här i Sverige ser vi hur allt fler har fått nog - senast i lördags (19/8) gick folk ut och manifesterade mot den inhumana flyktingpolitiken och i söndags (20/8) marscherade folk i hela landet i protest mot BB-kaoset. Sopgubbarnas strejk är också ett exempel på att arbetare har fått nog med de dåliga arbetsvillkoren. Men kan detta leda till revolution? Vad är en revolution och vad har marxismen att säga om saken? Vad ska ersätta kapitalismen?

_____________________________________________________
Sal D 311, Renströmsgata 6

Mötet anordnas av Marxistiska Studenter Göteborg, som är en oberoende kårförening. Du kan enkelt bli medlem när du kommer på våra aktiviteter och det kostar 50:­- / läsår.

På våra möten diskuterar vi frågor som rör historia, politik, ekonomi och filosofi utifrån ett marxistiskt perspektiv.

Alla är välkomna att ge förslag på diskussionsämnen för våra möten.

För frågor/synpunkter hör av dig till oss på msg@gota.gu.se

Varmt välkommen!

För Facebook-event se här.