Vad är marxism?

av Marxistiska Studenter Umeå

Tid: torsdag 7 september 18:00
Plats: Sal S201, Samhällsvetarhuset, Umeå Universitet

Vad är marxism?

Det kapitalistiska systemet har för länge sedan spelat ut sin historiskt progressiva roll. Vi ser det i den ekonomiska krisen, arbetslösheten och nedskärningarna, i de ändlösa krigen i Mellanöstern och i klimatförändringarna. Kapitalismen är på väg att dra ner mänskligheten i barbari.

Systemet måste störtas, och den enda klass som har kraften att göra det är arbetarklassen som runt om i världen på nytt har börjat röra sig i massomfattning. Men för att arbetarklassen ska kunna ta makten och förändra samhället i grunden behöver den marxismens revolutionära idéer.

Men vad är egentligen marxism? Och hur kan denna teori hjälpa oss att förändra världen?

För Facebook-event se här.