Hur gör man en revolution?

av Marxistiska Studenter Stockholm

Tid: onsdag 10 oktober 18:00
Plats: Stockholms universitet, sal F307

Hur gör man en revolution?

Kapitalismen är ett system riggat för de rika. Samtidigt som vi ser en utbredd fattigdom och arbetslöshet, allt fler nedskärningar och arbetslöshet, så gör storföretagen och bankerna rekordvinster varje år. Samtidigt som arbetslösheten ökar, tvingas andra ha tre jobb för att kunna försörja sig. Samtidigt som miljontals människor svälter ihjäl varje år, så slängs nästan hälften av all mat som produceras.

Det är ett enormt slöseri. Och saken är den, att det måste inte vara såhär. ilskan, liksom missnöjet, växer – och över hela världen har människor börjat protestera mot systemet. Vi har under de senaste åren sett flertalet sociala explosioner, och har bara mer att vänta.

Resurserna för att förändra samhället finns – de är bara i fel personers händer. Att ersätta det kapitalistiska systemet med ett socialistiskt skulle göra det möjligt att tillgodose alla människors behov. Men hur avskaffar vi kapitalismen? Hur genomför man en revolution? Hur genomför man en lyckad revolution?

För att få svar på det och mycket annat – kom på Revolution och Marxistiska Studenters öppna möte, den 10/10, klockan 18:00 på Stockholm Universitet.

Mötet hålls på SU, i sal F307 – samma byggnad som biblioteket ligger i. Vi börjar kl 18:00, och släpper in 20 min innan (17.40) för fika och ett stort bokbord fyllt med marxistisk litteratur. Behöver man hjälp att hitta ses vi också utanför bibblan några minuter innan.

Varmt välkomna!

För Facebook-event se här.