Kvinnokamp och klasskamp

av Marxistiska Studenter Göteborg

Tid: onsdag 13 mars 18:00
Plats: Sal B110, Göteborgs universitet, Campus Haga, Sprängkullsgatan 19

Bild: Marxistiska Studenter Göteborg

Den 8e mars uppmärksammar vi den internationella kvinnodagen och har under de senaste åren sett några av de största rörelserna någonsin bland kvinnor runt om i världen. De massiva protester som skett gällande bland annat #metoo visar på ett massivt berättigat missnöje mot sexism, diskriminering och förtryck.

Marxister står alltid sida vid sida med kvinnors kamp för frigörelse. Kapitalismen är dock ett system som grundar sig i och upprätthåller förtryck vilket gör fullständig jämställdhet omöjligt att uppnå. Det krävs därför en enad kamp inom arbetarklassen för att avskaffa kapitalismen och därmed kvinnoförtrycket.

Varmt välkomna till Marxistiska Studenters öppna möte i sal B110!

För Facebook-event se här.