Livestream måndag 20:00: Coronaviruset och kapitalismens kris

av Revolution / In Defence of Marxism
Bild: Pixabay

Fred Weston, redaktör för Marxist.com, kommer att diskutera den pågående coronaviruspandemin imorgon måndag kl 20:00. Livestreamen kan nås via detta Facebook-event och från vår YouTube-kanal.

Pandemin med COVID-19 har lett till en allvarlig ekonomisk och social kris. Aktiemarknaderna har rasat, panikslagna människor bunkrar förnödenheter och regeringarna försöker tafatt agera. Den brittiska premiärministern Boris Johnsen har rätt och slätt informerat befolkningen: "era nära och kära kommer att dö".

Viruset är inte orsaken till krisen, utan bara den utlösande faktorn för en katastrof som förberetts under den förra periodens åtstramningar och kris. Pandemin avslöjar det kapitalistiska systemets ruttenhet på världsskala och bereder vägen för en kraftig motreaktion från arbetarklassen, som Fred kommer att förklara.

 


 

Material om coronavirus-krisen

[EN] Vårt senaste uttalande: Coronavirus pandemic opens a new stage in world history

[EN] Video av Hamid Alizadeh, redaktör för Marxist.com: Coronavirus, contagion and crisis

[EN] Analys av den italienska krisen: Capitalist system in meltdown

Italienskt uttalande: Italien: coronaviruset är ett nödläge, men kapitalismen är den verkliga katastrofen

[EN] Brittiskt uttalande: Britain: coronavirus crisis – make the bosses pay!

  

 


 

PRENUMERERA PÅ REVOLUTION

Om du gillar den här artikeln, teckna en prenumeration på Revolution. För endast 329 kr får du 10 nr av Revolution med 20 sidor välmatade med marxistiska analyser av klasskampen i Sverige och internationellt.

Du kan också ge en donation.