Den ryska trotskismens styrkor enas runt IMT!

av In Defence of Marxism (Översättning: Stefan Kangas)
Foto: IMT Ryssland

Den 3-4 maj 2019 hölls det Revolutionära arbetarpartiets trettonde kongress i Ryssland. Dussintals av delegater på kongressen röstade för ett enande med den ryska sektionen av Internationella Marxistiska Tendensen, och den enade organisationen röstade för att gå med i IMT!

På kongressen deltog representanter för regionala organisationer i Moskva, Primorje, Basjkortostan, Saratov, Nizjnij Novgorod, St Petersburg, Krasnodar kraj, Krasnojarsk kraj, Vitryssland, Tjuvasjien, delrepubliken Komi, och andra. Dessutom deltog representanter för den ryska sektionen av Internationella Marxistiska Tendensen och tog direkt del i kongressens arbete.Foto: IMT Ryssland

Ett antal representanter för olika vänsterorganisationer närvarade också, inklusive Röda fronten, Vänsterfronten och Enade kommunistpartiet.

På kongressen antogs partiets uppdaterade perspektiv och program, liksom en resolution om den nuvarande situationen i Ryssland och världen. Dess ledande organ valdes också.

Kamraternas beslut att enas kommer att stärka den bolsjevik-leninistiska kommunistiska rörelsen i de före detta sovjetländerna, och är ett betydande steg framåt för trotskismens styrkor internationellt.

Länge leve arbetardemokratin och den internationella socialismen!

Foto: IMT Ryssland

Foto: IMT Ryssland

Foto: IMT Ryssland

Foto: IMT Ryssland

  

 


 

PRENUMERERA PÅ REVOLUTION

Om du gillar den här artikeln, teckna en prenumeration på Revolution. För endast 379 kr får du 11 nr av Revolution med 20 sidor välmatade med marxistiska analyser av klasskampen i Sverige och internationellt.

Du kan också ge en donation.