Socialism i vår livstid!

av Marxistiska Studenter Stockholm

Tid: onsdag 8 maj 18:00
Plats: Stockholms universitet, sal C497, Universitetsvägen 10 A

Bild: Marxistiska Studenter

Behovet av socialism har aldrig varit större. Kapitalismen är ett döende system med problem som inte går att lösa. 8 personer äger lika mycket som den fattigaste halvan av jordens befolkning. Samtidigt har imperialismens krig skapat en flyktingkatastrof och kapitalismens utsugning låter miljoner dö i svält varje år. Kapitalismen är också i stagnation här i Sverige. Nedskärningar, nedskärningar och fler nedskärningar. Folk dör i vårdköer, arbetare dör på jobbet. Unga har ingenstans att bo, sjuka utförsäkras och pensionärer lever i fattigdom. Allt detta för att "det inte finns pengar".

Ändå finns det pengar. Svenska banker gör över 100 miljarder i vinst. H&M VD gick förra månaden med 8 miljarder i vinst på bara en dag. Det här är det enda som systemet nu har att erbjuda. Extrem rikedom till ett fåtal personer medan resten av oss inte har någon framtid.

Onsdag den 8 maj träffas vi och diskuterar; Socialism i vår livstid! Hur når vi det? Kom till Stockholms universitet klockan 18:00 i sal C497 södra husen frescati.

För Facebook-event se här.