Så krossar vi fascismen!

av Marxistiska Studenter Umeå

Tid: onsdag 29 maj 18:00
Plats: Umeå universitet, samhällsvetarhuset, sal S201

Bild: Marxistiska Studenter Umeå

Polariseringen i samhället ökar, och på vissa håll vinner högerextremister och nationalister mark. Överallt där de har makt driver de igenom rasistiska och kvinnofientliga lagar. Trump i USA, Bolsonaro i Brasilien och Orbán i Ungern är några exempel. Det sägs att hotet om fascism ligger precis runt hörnet, och att 30-talet är påväg tillbaka. Trots att fascism ofta diskuteras är det väldigt lite som sägs om dess rötter och hur man faktiskt kan stoppa den från att nå framgång igen. Så vad är egentligen fascism och hur uppstår den? Är Trump, Bolsonaro och Orbán fascister? Är Sverigedemokraterna ett fascistiskt parti? Utan en förståelse för vad dessa rörelser och processer innebär kan vi inte på ett effektivt sätt bekämpa dem.

Välkommen till det här mötet med Marxistiska studenter och Revolution, där vi kommer att diskutera vad fascism är och hur vi krossar den!

Inga förkunskaper krävs. Kom gärna lite innan mötet börjar, vi säljer fika och marxistisk litteratur!

Plats: Umeå universitet, samhällsvetarhuset, sal S201
Datum och tid: onsdag 9 maj, kl 18.00

För Facebook-event se här.