Marxistpub

av Marxistiska Studenter Stockholm

Tid: fredag 30 augusti 17:00
Plats: Restaurang Professorn, Professornsslingan 13

Bild: Marxistiska Studenter Stockholm

Kapitalismen står inför sin djupaste kris någonsin. Man kan se det över hela världen. I Storbritannien har de borgerliga partierna kört både välfärden och den nationella industrin i botten och med Brexit står man inför en ny nivå av kris. I Sverige har nedskärningar och högerpolitik pågått i 30 års tid. Vi har sett hur skandaler rasar i allt från sjukvården som på Nya Karolinska eller i bankvärlden som penningtvätten hos Swedbank. Även den borgerliga pressen skriver dagligen om välfärdens kollaps.

De kokar en ilska mot nedskärningar och försämringar under ytan. Allt fler, framförallt unga har börjat dra slutsatser om att det kapitalistiska systemet inte fungerar. Speciellt frågor som klimatförändringarna och de imperialistiska krigen som människor tvingats fly ifrån får unga att dra slutsatsen att vi behöver ett annat system.

Marxismens idéer har aldrig varit mer aktuella än idag. Idéer som förklarar kapitalismens kris och hur vi kämpar för en socialistisk värld.

Det är dags för marxistiska studenter att dra igång höstterminen. Vi kommer börja med ett möte på temat "Vad är Marxism?" och lansera en bok med samma namn. Sedan fortsätter vi möten och bokbord. Vi kommer att gå in i ämnen som hur kapitalismens marknadsanarki och jakt för profit förstör klimatet och hur den enda räddningen är en socialistisk revolution, hur rasism och högerpolitik är beroende av varandra - och hur vi kan kämpa tillbaka. Vi kommer diskutera dessa och många andra aktuella händelser ur ett marxistisk perspektiv.

Men först ses vi för en pubkväll för att samla kraft och ladda upp inför hösten. Börja din helgen med pizza och en öl på Professorn (bar/restaurangen i lappis nära SU) med Marxistiska Studenter. Detta är ett utmärkt tillfälle för dig som vill veta mer om Marxistiska Studenter eller bara ta en öl med andra revolutionärer.

Fredagen den 30 augusti, klockan 17:00, alla är välkomna oavsett om du student eller ej.

PS: häng gärna vid vårt bokbord som vi kommer att ha under dagen på Stockholms universitets välkomstmässa.

För Facebook-event se här!