Revolution på dagordningen!

av Marxistiska Studenter Umeå

Tid: onsdag 18 september 18:00
Plats: Umeå Universitet

Bild: Marxistiska Studenter Umeå

Sedan den arabiska våren 2011 har land efter land i Europa, Afrika, Asien, Nord- och Sydamerika sett explosioner av masskamp. Den absurda ojämlikheten, klimatförändringarna, kvinnoförtrycket, krigen, repressionen – det är inte konstigt att arbetare och unga världen över reser sig och kräver förändring.

I Hongkong har miljoner människor sedan juni tagit en gigantisk strid för sina demokratiska rättigheter. Ställda inför en oerhört hård repression har rörelsen bara stärkts och radikaliserats. I skrivande stund ställer den kinesiska regimen upp arméer i Shenzen, vid gränsen till Hongkong, redo att invadera.

Revolutioner står på dagordningen i hela världen. Frågan är bara vad vi gör av dem eller, med andra ord, hur förberedda vi är för dem. Vi från Marxistiska studenter och Revolution (den svenska delen av Internationella marxistiska tendensen) kämpar för att bygga den revolutionära socialismens styrkor i Sverige, innan den revolutionära vågen når hit.

Välkommen på detta möte där vi kommer att diskutera kriserna och klasskampen som pågår i världen, och hur vi kan genomföra en socialistisk revolution i Sverige och hela världen!

Läs mer om eventet här!