Studiecirkel: Historiematerialism

av Marxistiska Studenter Göteborg

Tid: måndag 30 september 18:00
Plats: Campus Haga, Sal B110

Bild: Marxistiska Studenter Göteborg

Under sommaren har vi sett revolutionära situationer bryta ut i Algeriet, Sudan och Hongkong, och miljontals ungdomar har deltagit i klimatstrejker världen över. Detta visar att marxismen är mer relevant än någonsin, eftersom det är en filosofi för att förändra samhället. Av den anledningen håller Marxistiska Studenter i en Studiecirkel där vi läser och diskuterar den nypublicerade boken "Vad är marxism?".

Cirkeln kommer hållas i sal B110 på Campus Haga på måndagar under september och oktober med start den 16e. Ingen tidigare kunskap om marxism behövs.

Tid: 18.00

Plats: B110 – Campus Haga

Datum och ämnen:

16/9 – Karl Marx Idéer
23/9 – Dialektisk materialism
30/9 – Historiematerialism
7/10 – Marxistisk ekonomi

Här kan du köpa boken: https://www.stormklockan.nu/vad-ar-marxism

Marxistiska Studenter Göteborg anordnar regelbundet möten och andra aktiviteter på universitetet, och deltar också på i stort sett alla demonstrationer i Göteborg. Om du vill veta mer om oss och hur man kan bli aktiv, skriv till msg@gota.gu.se

Läs mer om eventet här!