Öppet möte: Mellanöstern - imperialism, krig och revolution

av Marxistiska Studenter Lund

Tid: torsdag 21 november 18:00
Plats: Fabriksgatan 2

Bild: Marxistiska Studenter Lund

Imperialismens härjningar har slitit sönder Mellanöstern. USA:s invasion av Irak raserade fullständigt balansen i hela regionen. Interventionerna i Syrien och Libyen har orsakat fullständigt kaos och tvingat miljoner människor på flykt. Och Sveriges handelspartner Saudiarabien driver ett fruktansvärt blodigt krig i Jemen vilket lett till en massiv svältkatastrof. Men vi har också sett kamp. Några av de största massrörelserna någonsin och revolutioner har avlöst varandra i land efter land i regionen. Från den arabiska våren 2011 till revolutionerna i Algeriet och Sudan idag.

Hur kan vi ta kamp mot imperialismen och stötta revolutionerna i Mellanöstern?

Det kommer vi att diskutera på Marxistiska Studenters öppna möte på ämnet: Mellanöstern: Imperialism, krig och revolution.

Mötet hålls i sal 5 på Studiefrämjandet i Lund.

Alla är välkomna!

Läs mer om eventet här!