Studiecirkel online: Socialismens ABC

av Marxistiska Studenter Umeå

Tid: torsdag 9 april 18:00
Plats: Zoom

Bild: Marxistiska Studenter Umeå

Coronapandemin har blivit startskottet för en global kris för det kapitalistiska systemet, som kommer bli den djupaste krisen i systemets historia. Nu mer än någonsin bör alla som vill kämpa för en bättre värld studera alternativet - socialism.

De rika har aldrig tidigare varit så rika som de är i dag. Men för att detta fåtal superrika ska kunna bli ännu rikare förstör de klimatet, inleder imperialistiska krig och raserar välfärden, arbetsvillkoren och anställningstryggheten.

I stället för att tillgodose dessa kapitalisters gränslösa vinstintressen skulle vi kunna ha ett samhälle som såg till majoritetens behov. I stället för imperialism skulle vi kunna ha internationell solidaritet, i stället för nedskärningar och privatiseringar skulle vi kunna bygga ut välfärden, i stället för arbetslöshet skulle vi kunna dela på alla jobb och gå ner i arbetstid, och i stället för klimatkatastrof så skulle vi kunna rädda vår planet. Men för att nå detta samhälle måste arbetarklassen ta makten från kapitalisterna.

Detta är vad socialister kämpar för – ett samhälle för den förtryckta majoriteten och inte den utsugande minoriteten – och det är vad denna studiecirkel handlar om.
------

Pamfletten Socialismens ABC går att beställa här: https://www.stormklockan.nu/pamfletter/socialismens-abc

Om du inte får pamfletten i tid kan du läsa denna artikel till första träffen:
https://www.marxist.se/darfor-borde-du-vara-socialist

Cirkeln är uppdelad i två träffar:
Träff 1 - 9 april kl 18:00. Sidorna 5 till 24
Träff 2 - 23 april kl 18:00. Sidorna 25 - 56

Anmäl dig till cirkeln via detta formulär:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfM68hLjaEbAKkuFxRauAvKeom2MWAQ...

Läs mer om eventet här!