Studiecirkel online: Reformer eller revolution

av Marxistiska Studenter Göteborg

Tid: torsdag 16 april 18:00
Plats: Zoom

Bild: Marxistiska Studenter Göteborg

Varje torsdag fr.o.m. 16 april kl. 18:00 över Zoom: https://zoom.us/signup
Anmäl dig här: https://forms.gle/8RGv6zsZHTH37RPa7

Coronapandemin har skakat om hela världen och ställt allt som igår var stabilt på ända. I Sverige rasar börserna, företag efter företag går i konkurs och tiotusentals arbetare har förlorat sina jobb. Samtidigt sprider sig viruset allt snabbare och vården befinner sig på bristningsgränsen. Regeringspartierna, inklusive Vänsterpartiet, svar är att ösa hundratals miljarder över storföretagen och bankerna - som arbetarklassen kommer få betala notan för i form av nedskärningar eller inflation.

Vad vi ser framför oss är den största krisen i kapitalismens historia. Kampen för revolutionär socialism inom arbetarrörelsen har aldrig varit mer akut än idag. En kamp som Rosa Luxemburg redan tog upp 1900 i det tyska socialdemokratiska arbetarpartiet.

Vår studiecirkel tar avstamp i Luxemburgs text som skrevs för över hundra år sedan - för att diskutera och lära oss hur vi kan föra kampen för socialism idag. För socialism i vår livstid!

Studiecirkeln passar för dig som vill fördjupa dig i marxismen eller är helt ny på ämnet.

Vi kommer att använda oss av Zoom för att hålla studiecirkeln online: https://zoom.us/signup

Sociala reformer eller revolution?: https://marxistarkiv.se/klassiker/luxemburg/sociala_reformer_eller_revol...

Till första träffen rekomenderas även denna text: https://www.marxist.com/prologue-to-rosa-luxemburgs-reform-or-revolution...

Texten finns även i samlingen Reformpolitik och socialism som finns att köpa på https://www.stormklockan.nu/reformpolitik-och-socialism

Läs mer om eventet här!