Studiecirkel online: Vad är marxism?

av Marxistiska Studenter Stockholm

Tid: torsdag 16 april 18:00
Plats: Zoom

Bild: Marxistiska Studenter Stockholm

Marxistiska Studenter Stockholm bjuder in till studiecirkel över Zoom för att diskutera boken Vad är marxism.

Coronapandemin har utlöst den djupaste krisen i kapitalismens historia. På bara ett par veckor har vi sett historiska börsras, företag efter företag går i konkurs, tiotusentals har blivit av med sina jobb och sjukvården är står på randen till kollaps. Samtidigt stiger dödstalen i ökande takt.

Regeringens svar är att "allt är under kontroll" samtidigt som de öser hundratals miljarder över företagen och bankerna – som arbetarklassen kommer få betala notan för imorgon.

Därför startar Revolution och Marxistiska Studenter en mängd olika öppna studiecirklar runt om i landet som kommer diskutera just detta och mycket mer. På grund av coronaviruset så kommer samtliga hållas online över videkonferens med Zoom. I sådana här tider är det inte konstigt att man söker efter svar och förklaringar: Varför skedde den här krisen? Hur kan vi ta oss ur den? Och hur kan vi garantera att det inte händer igen?

Studiecirklarna är till för alla oavsett vart man bor och det krävs inga förkunskaper.

Köp boken på Bokförlaget Stormklockan.

Läs mer om eventet här!