Öppet möte: Krisen i vården

av Marxistiska Studenter Stockholm

Tid: onsdag 16 september 18:00
Plats: Kårsalen i Studenthuset på Stockholms Universitet

Bild: Marxistiska Studenter Stockholm

Redan innan pandemin kom dagligen vittnesmål om den svåra situationen i vården. 40 år av nedskärningar och privatiseringar har krävt ut sitt pris på vårdpersonalens arbetsvillkor och hälsa såväl som patientsäkerheten. Därför har vi också under de senaste åren sett initiativ underifrån som Vårdupproret, Undersköterskeupproret och Stockholms Sjukvårdsupprop. Budskapet är tydligt: situationen är ohållbar. Och detta var innan Coronapandemin slog till.

Nu har vård- och omsorgsarbetarna kämpat sig igenom en pandemi, initialt utan att det ens fanns skyddsutrustning för alla. Många har fått sina semestrar uppskjutna och är utmattade. Och samtidigt ligger varslen på akutsjukhusen kvar. Tacken för vårdens hjältar kommer alltså att bli applåder – och sparken. Politikerna påstår nu att vi är väl förberedda inför en andra våg. Man kan undra vilka som ska rädda liv under den – personalen som är utbränd, eller personalen som är varslad.

Men varför är situationen i vården så illa? Hur blev det så? Och vad kan vi göra åt det?

Marxistiska studenter bjuder in till ett öppet möte för att diskutera krisen i vården. Vi möts kl 18:00 den 16/9 i kårsalen i Studenthuset på Stockholms Universitet.

Läs mer om eventet här!