Öppet möte: Valet i USA - "Evil vs Evil"

av Marxistiska Studenter Göteborg

Tid: torsdag 29 oktober 18:00
Plats: Umeå universitet, Samhällsvetarhuset, S305

Bild: Marxistiska Studenter Göteborg

Välkommen till öppet möte med Marxistiska studenter!

Den 3 november möter den Republikanske presidenten Donald Trump Demokraternas utmanare Joe Biden i det amerikanska presidentvalet. Hela planeten följer spektaklet där en politisk ledning ska väljas åt världens främsta imperialistmakt.

Men det amerikanska folket ställs i själva verket inte inför ett val mellan två motsatta alternativ, utan mellan vilken falang av storkapitalets representanter ska få styra över ett polariserat USA mitt i landets djupaste politiska, ekonomiska, och sociala kris någonsin.

Trycket från liberal media och akademiker ökar på vänstern att stödja Biden som det "mindre onda" alternativet, som man "måste" rösta på för att stoppa Trump. Men det är just situationen där liberala högerspöken som Biden i decennier lanserats som enda alternativ till den konservativa avgrundshögern, som flyttat de politiska målposterna till den grad att en reaktionär som Trump kunde vinna valet 2016. Besvikelsen med Obama banade vägen för Trump.

Samtidigt har Bernie Sanders kapitulation för Biden fått allt fler att inse, att det Demokratiska partiet inte kan användas som ett verktyg för att kämpa för socialism; att den enda vägen ur den politiska återvändsgränden finns i arbetarklassens självständiga organisering.

En insikt växer om att arbetarklassen behöver ett eget parti för att kunna ta kampen mot den krisande kapitalismen. Många, framförallt unga personer, har dragit ännu mer långtgående - revolutionära - slutsatser, och den marxistiska Tendensen växer med stormsteg i "the belly of the beast".

På torsdag 29 oktober bjuder Marxistiska studenter Umeå in till ett öppet möte för att diskutera valet i USA, behovet av ett amerikanskt arbetarparti som motvikt till kapitalets två partier, och marxisternas roll i denna historiska situation.

Plats: Umeå universitet, Samhällsvetarhuset, S305

Tid: 29 oktober, 18:00 - 20:00

Kom gärna en stund innan, fika och titta på marxistisk litteratur.

Varmt välkomna!

Läs mer om eventet här!