Släpp Amar Fayaz! Manifestation utanför Pakistans ambassad

av Marxistiska Studenter Stockholm

Tid: tisdag 1 december 11:00
Plats: Embassy of Pakistan to Sweden and Finland

Bild: Marxistiska Studenter Stockholm

Släpp Amar Fayaz!

Protest utanför den pakistanska ambassaden 1/12 11:00!

Den 8 november klockan 13:30 fördes Amar Fayaz bort i Jamshoro, Sindh. Sedan dess vet ingen var han befinner sig. Fayaz är en aktivist i kampen för gratis utbildning, att återupprätta studentfacken, arbete åt alla och att störta kapitalismen och har varit ansluten till Progressive Youth Alliance sedan några år tillbaka.

Hittills har polisen inte gett någon förklaring till hans bortförande eller registrerat någon anmälan mot honom. Under de senaste månaderna har utomrättsliga bortföranden av politiska aktivister blivit rutin, som utsätts för tortyr och hålls under omänskliga förhållanden. Vi kräver att, om Amar Fayaz är anklagad för ett brott, ska han föras inför domstol och en rättslig process ska inledas. Vi kräver samma sak för alla politiska aktivister som kidnappats i hela Pakistan.

Det har nu gått mer än två veckor sedan Fayaz kidnappades. Hittills har protester organiserats i Karachi, Hyderabad, Nawabshah, Tharushah, Lahore, Multan, Quetta och många andra städer runtom i Pakistan. Fler protester kommer att hållas på sociala medier, i Pakistan och utanför ambassader och konsulat i hela världen.

Vi uppmanar arbetare och studenter i hela världen att protestera mot denna brutalitet och det barbari som pågår i Pakistan. Vi kräver att Amar Fayaz omedelbart släpps eller, om han är anklagad för något brott, att han ställs inför rätta i en domstol.

Därför uppmanar vi alla att delta i vår protest utanför Pakistans ambassad i Stockholm nu på tisdag den 1/12 klockan 11:00!

#ReleaseAmarFayaz

#StopEnforcedDisappearances

Läs mer om eventet här!