Öppet möte: Marx hade rätt!

av Marxistiska Studenter Stockholm

Tid: onsdag 20 januari 18:00
Plats: Online

Bild: Marxistiska Studenter Stockholm

Coronapandemin har utlöst kapitalismens djupaste kris någonsin. Vi står inför en hälsokris, en ekonomisk kris, en miljökris, en politisk kris, och en social kris i alla världens länder. Högerns strateger, så väl som den reformistiska vänsterns ledning, står handfallna inför alla dessa problem och motsättningar. Deras enda förslag om hur vi ska ta oss hur krisen går ut på att låta vanliga människor betala för den, med sina arbetsvillkor, sin ekonomi, sin hälsa och i många fall sina liv.

Hur hamnade vi här? För i själva verket var pandemin bara en utlösande faktor för en underliggande process. Redan under 1800talets första hälft förklarade Marx hur kapitalismen fungerar, med dess inneboende motsättningar - konflikten mellan arbete och kapital - som oundvikligen resulterar i kriser. För att kunna förändra världen behöver vi förstå den, och där är marxismen ett ovärderligt verktyg.

På onsdag 20/1 bjuder Marxistiska studenter in till ett öppet möte för att diskutera marxismens relevans idag. Mötet är över zoom. För att få länken till zoom-mötet så är det bara att anmäla sig via detta formulär: https://forms.gle/5TwLeEcJoAyLNW3h7

Varmt välkomna!

Läs mer om eventet här!