Öppet möte: Afghanistan: Ned med imperialismen! Ned med Talibanerna!

av Marxistiska Studenter Stockholm

Tid: onsdag 15 september 18:00
Plats: Stockholm University

Öppet möte: Afghanistan: Ned med imperialismen! Ned med Talibanerna!

Det längsta kriget i USA:s historia är slut. Det slutade i skam och förnedring för den amerikanska imperialismen. Tjugo år efter invasionen av Afghanistan har världshistoriens starkaste militär besegrats av ett gäng primitiva, religiösa fundamentalister.

USA-imperialismen och de NATO-styrkor som hjälpte dem, invaderade Afghanistan med löftet om att utrota den islamska fundamentalismen och bygga en modern, demokratisk nation. Tjugo år senare har tusentals miljarder dollar spenderats, hundratusentals liv slösats och en hel generation traumatiserats. Och Afghanistan är inte en centimeter närmre att vara en modern, demokratisk nation. Efter tjugo års härjningar i landet lägger nu dessa ynkryggar benen på ryggen och lämnar det afghanska folket att be om nåd hos talibanska galningar. För detta svek förtjänar de ett evigt hat från de arbetande massorna över hela världen.

De afghanska massorna kan inte lita på dessa makter. Inte heller kan de lita på de härskande klasserna i Kina, Ryssland, Iran eller något annat land som lurar i skuggorna och försöker påverka situationen i Afghanistan. De kan bara lita till sina egna styrkor, som när de organiseras är starkare än någon annan armé. Det har genom landets historia bevisats gång på gång.

Ingen tilltro till imperialisterna och deras lakejer. För en revolutionär kamp mot imperialismen och talibanerna!

Mötet blir ett perfekt tillfälle att lära sig mer om, diskutera och ställa frågor om vår politik och verksamhet, och att bekanta sig med och köpa med tidningen Revolution och annan förstklassig marxistisk litteratur.

Vi möter upp sådana som vill gå till lokalen på SU i samlad grupp vid T-Universitetet 17:45.

Mer information och salnummer på SU tillkommer.

Läs mer om eventet här!