Öppet möte: Bränder och översvämningar - Hur räddar vi klimatet?

av Marxistiska Studenter Göteborg

Tid: torsdag 16 september 18:00
Plats: Viktoriahuset (Hagabion), Linnégatan 21

Bild: Marxistiska Studenter Göteborg

I början av augusti släppte FN:s klimatpanel IPCC sin mörkaste rapport hittills: Jorden blir allt varmare, polerna smälter, havsnivån höjs och ännu fler djurarter väntas snart dö ut. Koldioxidhalten i atmosfären är den högsta på två miljoner år, och Parisavtalets mål på 1,5 graders temperaturökning kommer troligtvis passeras inom 20 år. Vi kommer att få leva med ett allt mer extremt klimat framöver, men det finns fortfarande tid att minimera dess värsta effekter.

Klimatkrisen är vår tids kanske mest brådskande ödesfråga. Vi har under åren sett miljontals världen över demonstrera och strejka för att rädda klimatet. Det visar vilken enorm kampvilja som finns bland arbetare och unga. Nu är frågan hur vi kan ta den här kampen vidare. Vad krävs egentligen för att en gång för alla rädda vår planet?

Välkommen till Marxistiska studenters möte för att få ett revolutionärt svar på klimatkrisen!

Läs mer om eventet här!