Studiecirkel: Vad är marxism? - Dialektisk materialism

av Marxistiska Studenter Uppsala

Tid: torsdag 21 oktober 18:00
Plats: Sankt Persgatan 22B, SE-753 29 Uppsala, Sverige

Bild: Marxistiska Studenter Uppsala

Det kapitalistiska systemet är i en djup kris världen över, och allt fler söker efter en alternativ. Vi får ofta höra att marxismens idéer är förlegade - men samtidigt är det uppenbart att det inte finns något som den härskande klassen är mer rädda för, än att arbetarna inspireras av dessa idéer och organiserar sig för att störta kapitalismen.

Utan en revolutionär teori kan det inte finnas någon revolutionär rörelse. Marxistiska studenter Uppsala organiserar därför en studiecirkel på boken Vad är marxism? Tillsammans så lär vi också marxismens grunder och hur vi kan använda oss av marxismen i vår kamp idag! Alla är välkomna! Det här är andra träffen som kommer att fokusera på kapitel 2 av Vad är marxism? som handlar om dialektisk materialism alltså den marxistiska filosofin.

Studiecirkeln sker i samverkan med ABF och hålls i salen Fyrisån på ABF-huset på St Persgatan 22b.

Schema:
21/10 Dialektisk materialism
4/11 Historiematerialism
18/11 Marxistisk ekonomi
2/12 Marxism i praktiken
16/12 Erfarenheterna från Ryska revolutionen

Det går att dyka upp oavsett men det underlättar om man anmäler sig här: https://forms.gle/KMibssCM9xLCcaxk6

Läs mer om eventet här!