Marxistisk studiedag

av Marxistiska Studenter Stockholm

Tid: lördag 28 maj 10:00
Plats: Sal E306 på Stockholms universitet

Bild: Marxistiska Studenter Stockholm

Kapitalismens kris fortsätter att djupna, och hotar att dra in hela världen i konflikter mellan imperialistiska block. Regeringen och de borgerliga partierna rusar i samförstånd landet mot ett Natomedlemskap, för att säkra den svenska imperialismens intressen.

Inflationen äter upp arbetarnas löner, men arbetarrörelsens ledning vägrar att ta kamp: Socialdemokraterna, som ska föreställa ett arbetarparti leder istället attacker mot arbets- och strejkrätten, utan att fackbyråkraterna protesterar.

Det behövs revolutionär organisering för att organisera motstånd och kämpa för ett samhälle utan exploatering, krig och förtryck: ett socialistiskt samhälle. Men utan revolutionär teori kan det inte finnas någon revolutionär rörelse.

Lördagen 28 maj anordnar Marxistiska Studenter och Revolution/IMT en studiedag om varför vi måste krossa kapitalismen och hur vi kan göra det!

Följande diskussioner står på dagordningen:
- Imperialism, krig och revolution
- Inflation, lön och klasskamp
- Reform eller revolution? Arbetarrörelsens historia
- Hur bygger vi den revolutionära organisationen?

Vi kommer att sälja lunch och middag för 50kr /måltid, samt kaffe och läsk, godis och snacks.

Tid och plats är kl 10-17 i sal E306 på Stockholms universitet. De som vill gå till universitetet i samlad grupp möts vid T-Universitetet kl 09:45.

Anmäl dig här: https://forms.gle/KkN7LPGudqK4KuyJ7

Givetvis går det även att köpa tidningen Revolution, marxistiska pamfletter och böcker, samt ställa frågor om vår politik och verksamhet under studiedagen.

Varmt välkomna!

Läs mer om eventet här!