Protesterna för att Amar Fayaz ska släppas fortsätter i Pakistan

av Progressive Youth Alliance (Pakistan) (Översättning: Revolution)
Protesterna för att Amar Fayaz ska släppas fortsätter i Pakistan

Kamrat Amar Fayaz blev bortförd av de statliga myndigheterna i Jomshoro den 8 november och det är fortfarande inte känt var han befinner sig. Detta har blivit rutin i Pakistan där politiska aktivister, journalister och andra medborgare som protesterar mot regeringen eller dess politik förs bort med hjälp av polisen och säkerhetstjänsten. De bortförda hålls under inhumana förhållanden och torteras brutalt.

Nyligen blev polischefen i Sindh själv bortförd, vilket dock bara varade i några timmar, av paramilitära Sindh Rangers och ISI-agenter [säkerhetstjänsten]. Pakistans arméchef har offentligt erkänt detta brott som utfördes av statstjänstemän underordnade honom. I många andra fall har kända journalister och aktivister förts bort på ett liknande sätt.

Många IMT-aktivister har också gått igenom denna prövning under de senaste månaderna och åren, och har bara släppts efter enorma internationella kampanjer. Alla dessa människor har torterats brutalt under sin kidnappning där elchocker bara är en av de många olika tortyrmetoder som de utsatts för. Det är fullt möjligt att Amar Fayaz har fått samma behandling under de dagar som gått sedan han fördes bort. Hans enda brott är att han höjde sin röst för arbetarklassen och krävde rättigheter för arbetare och unga i Pakistan. Han deltog aktivt i och organiserade kampanjer mot höjningarna av avgifter på universiteten, för att studentfacken ska återupprättas och för att det blodtörstiga kapitalistiska systemet ska störtas. Detta har blivit ett fruktansvärt brott i den pakistanska härskande klassens ögon och de använder alla medel för att krossa alla oppositionella röster.

Amar Fayaz arbetade dessutom aktivt i att skola universitetsstudenter runtom i Sindh i marxismen. Hans översättning av en av Alan Woods böcker till sindhi har nu publicerats och lanserades på Hyderabad Press Club den 16 november, trots hot och skrämseltaktik mot organisatörerna.

En bok av Alan Woods översatt till Sindhi av Amar Fayaz.Hittills har protester organiserats i Karachi, Hyderabad, Nawabshah, Tharushah, Lahore, Multan, Quetta och många andra städer runtom i Pakistan där studenter och arbetare protesterar mot denna brutalitet. Järnvägsarbetarfacket i Mehnat Kash har antagit ett uttalande där de kräver hans frigivning och protesterar mot att han blivit bortförd. Kamrat Ehsan Ali, en advokat från Hunza, Gilgit-Baltistan, har också gjort en video där han kräver hans frigivning. Fler protester kommer att hållas i Pakistan under de kommande dagarna tillsammans med onlineprotester för hans frigivning i sociala medier. En stämning har också lämnats in till Sindhregionens högsta domstol i Hyderabad för att få honom frigiven, även om det finns mycket litet hopp om att få någon hjälp från Pakistans trasiga rättssystem.

Vi uppmanar arbetare i hela världen att protestera mot denna brutalitet och det barbari som pågår i Pakistan, och kräva att Amar Fayaz omedelbart släpps eller, om han är anklagad för något brott, att han ställs inför rätta i en domstol. Arbetare kan skriva protestbrev till Pakistans regering och skriva under uppropet nedan, och kan också anta det som ett uttalande från sin fackföreningsklubb. Möten kan organiseras med vänner och kamrater för att diskutera den pakistanska statens brutalitet och dess brott mot landets folk. Framför allt kan det organiseras protester mot att detta barbari får fortsätta ostraffat utanför Pakistans ambassader och konsulat.

Med en gemensam ansträngning har vi hopp om att kunna rädda livet på vår kamrat och försäkra oss om att han inte möter samma öde som hundratals "försvunna personer" i Pakistan som antingen dödats under sin kidnappning eller fört en fruktansvärd tillvaro i många månader och år i den pakistanska säkerhetstjänstens inhumana fängelseceller.

  • Länge leve arbetarklassens solidaritet!

  • Släpp Amar Fayaz!

Hur kan du stötta Amar Fayaz?

1. Skriv under och dela uppropet.

Länk till uppropet

2. Ladda ned och anpassa uttalandet och lyft det i din fackklubb eller på din organisations möten.

(Kontakta oss om du vill att vi ska skicka en talare till din organisations eller fackklubbs möte genom att mejla [email protected]. Vi kan delta via Zoom, Teams eller Skype.)

3. Posta ett foto eller en video med hashtaggen #ReleaseAmarfayaz i sociala medier. (Ladda ned affisch)

4. Skicka ett mail till Pakistans ambassad i Stockholm: [email protected]. (Ladda ned exempeltext)

5. Skicka e-post till den pakistanska staten.

Till (klipp ut och klistra in):

Director-General of Rangers <[email protected]> ; Minister of Interior Islamabad <[email protected]>; [email protected];

Kopia till:

Prime Minister of Pakistan Imran Khan <[email protected]> ; PTUS Campaign <[email protected]>

(Ladda ned exempeltext)

6. Organisera en protest framför Pakistans ambassad eller konsulat i ditt land med dina kollegor och kontakter, och presentera ett brev till ambassaden. Klicka här för att ladda ned:

- Exempel på protestaffisch (Powerpoint)

- Exempelbrev till ambassaden (i Word)

Posta bilder i sociala medier med hashtaggen #ReleaseAmarFayaz

Donera till vår kampanj – appell

  

 


 

PRENUMERERA PÅ REVOLUTION

Om du gillar den här artikeln, teckna en prenumeration på Revolution. För endast 379 kr får du 12 nr av Revolution med 20 sidor välmatade med marxistiska analyser av klasskampen i Sverige och internationellt.

Du kan också ge en donation.