[Video] Krisen i världsekonomin: En marxistisk förklaring

av Revolution
Bild: Revolution

På söndag kl 19:00 sänder vi live på Facebook och från vår Youtube-kanal. En intervju med Niklas Albin Svensson, redaktör för marxist.com, om krisen i världsekonomin.

Coronaviruset har utlöst den största krisen i kapitalismens historia. Börserna störtdyker, företag efter företag går i konkurs, miljontals arbetare världen över sparkas från sina jobb och blir av med sitt uppehälle. Och regeringarnas svar är att ösa tusentals miljarder över storföretagen och bankerna, vilket arbetarklassen kommer få betala notan för i slutändan.

Det är inte konstigt att arbetare och unga ställer sig frågan: Hur kunde det bli såhär? Hur kan vi ta oss ur krisen? Och kan vi garantera att det inte händer på nytt?

På söndag kl 19:00 intervjuar vi Niklas Albin Svensson, redaktör för marxist.com för att diskutera just de här frågorna. Vi sänder live både på Facebook och på vår Youtube-kanal

  

 


 

PRENUMERERA PÅ REVOLUTION

Om du gillar den här artikeln, teckna en prenumeration på Revolution. För endast 379 kr får du 12 nr av Revolution med 20 sidor välmatade med marxistiska analyser av klasskampen i Sverige och internationellt.

Du kan också ge en donation.