[Video] Leo Trotskij: en revolutionärs liv

av Internationella Marxistiska Tendensen
[Video] Leo Trotskij: en revolutionärs liv

För att uppmärksamma hundraårsjubileumet av den ryska revolutionen har IMT gjort denna dokumentär om en av revolutionens främste ledare Leo Trotskij och hans gärningar.

Alan Woods (redaktör för Marxist.com) skildrar Trotskijs anmärkningsvärda livshistoria; från hans tidigaste år som revolutionär skribent och aktivist, till den ledande roll han spelade tillsammans med Lenin i oktoberrevolutionen och det ryska inbördeskriget, till när han förvisades från Ryssland och slutligen mördades av den blodtörstiga stalinistiska regimen. Med bilder från Trotskij-museumet i Coyoacán Mexiko, och förstahandsberättelser från Trotskijs barnbarn Esteban Volkov berättar denna film om en av historiens stora revolutionärer – vars gärningar och idéer är en "ledstjärna för hela mänskligheten".

Om inte de svenska undertexterna kommer fram automatiskt, klicka på "Inställningar" (kugghjulet längst ned i videoramen), sedan på "Undertexter" och välj "Svenska".

  

 


 

PRENUMERERA PÅ REVOLUTION

Om du gillar den här artikeln, teckna en prenumeration på Revolution. För endast 379 kr får du 12 nr av Revolution med 20 sidor välmatade med marxistiska analyser av klasskampen i Sverige och internationellt.

Du kan också ge en donation.