[Video] Uppror i USA: revolutionens skola

av In Defence Of Marxism
Foto: Geoff Livingston

Alan Woods (redaktör för marxist.com) talar om de explosiva händelserna i USA. Det fruktansvärda mordet på George Floyd har utlöst en flodvåg av uppdämt raseri över hela USA. En våg av ilska har fått tusentals människor att gå ut på gatorna.

Massmedia skriker om demonstranternas påstådda våld. Men var är den verkliga källan till våld? Vilka skjuter på oskyldiga och fredliga demonstranter? Vilka har systematiskt utsatt afroamerikaner för våld i århundraden? Vilka upprätthåller den högsta fängelsepopulationen i världen? Det är USA:s statsapparat – som är allt annat än den opartiska domare som som vi får höra att den är. Men som alla kapitalistiska stater är den i sista hand ingenting annat än grupper av beväpnade män, organiserade för att försvara borgarklassens intressen. Tusentals amerikanska arbetare och ungdomar drar just nu dessa lärdomar. Detta är bara de första striderna i den stora revolutionära kamp som kommer.

  

 


 

PRENUMERERA PÅ REVOLUTION

Om du gillar den här artikeln, teckna en prenumeration på Revolution. För endast 379 kr får du 12 nr av Revolution med 20 sidor välmatade med marxistiska analyser av klasskampen i Sverige och internationellt.

Du kan också ge en donation.